Het kalenderjaar 2019 nadert zijn einde maar de organisatie van de Formule BRL kijkt al weken voluit naar 2020. Achter de schermen is hard gewerkt aan een spectaculaire racekalender voor het eerste seizoen van de Formule BRL. Met trots presenteren wij u onze officiële kalender voor het 2020 raceseizoen.

Drie autosport circuits waaronder hét F1 circuit van Nederland!

Voor het eerste seizoen zal de Formule BRL racen op drie verschillende autosport circuits. De eerste races van het seizoen worden verreden op het Racepark Meppen in Duitsland. Op deze technische baan net over de grens bij Emmen racen onze coureurs hun eerste races in hun Formule BRL bolide. Meppen staat bekend om veel korte bochten, kom bochten en snelle bochten en vraagt veel van de stuurmanskunsten en conditie van onze coureurs!

Voor het tweede event van 2020 reizen onze coureurs naar het bekende TT Circuit in Assen. Het TT circuit in Assen is natuurlijk wereld beroemd vanwege de TT van Assen en de vele motorraces, maar daarnaast dient het circuit zich ook erg goed voor autosport races. In het weekend van 13 en 14 juni racen de Formule BRL coureurs voor het eerst over de 200km per uur over een circuit!

Het laatste autosport circuit dat wij aandoen in 2020 is het nu al legendarische Circuit van Zandvoort. Het officiële Formule 1 circuit van Nederland kan natuurlijk niet ontbreken op de kalender van dé formule raceklasse van Nederland. Tijdens de ADAC Noordzee cup rijden onze coureurs hun laatste twee races van het seizoen op een autosport circuit op het rubber dat o.a. Max Verstappen en Lewis Hamilton enkele maanden eerder hebben neergelegd.

Spectaculaire oval finale race op Raceway Venray!

De kalender wordt aangevuld met één spectaculaire ovalrace op Raceway Venray. In het weekend van 26 en 27 september zal Raceway Venray gastheer zijn van ons laatste raceweekend. Na een spannend seizoen wordt hier bekend gemaakt wie de aller eerste kampioen in de Formule BRL geschiedenis gaat worden! Wij kunnen niet wachten!

Formule BRL kalender 2020

Event 1: 16 & 17 mei 2020 – Racepark Meppen
Event 2: 13 & 14 juni 2020 – TT Circuit Assen
Event 3: 29 & 30 augustus 2020 – Circuit Zandvoort
Event 4: 26 & 27 september 2020 – Raceway Venray