Na jarenlange afwezigheid is de Benelux in 2020 weer voorzien van een single seater kampioenschap op niveau: De Formule BRL! De Formule BRL is een betaalbaar formule auto kampioenschap waarin gestreden wordt op ovals én autosport circuits. Voor het eerste seizoen worden er vijf spectaculaire events verdeeld over vier circuits als het TT Circuit Assen, Circuit Zandvoort, Racepark Meppen en Raceway Venray. Hiermee is de Formule BRL dé Indycar klasse van de Benelux!

Alle bolides in het Formule BRL kampioenschap maken gebruik van een gezamenlijk team. Dit ervaren team zorgt voor de voorbereidingen en continuïteit gedurende het hele kampioenschap ook is het team verantwoordelijk voor gelijke standaarden en gelijke specificaties bij de bolides. Hierdoor is alles gelijk en is alleen de coureur nog uniek in het kampioenschap

Gestreden zal worden met de Formule BRL. De Formule BRL is aangedreven door een Chrysler V6 motor met 360PK en is een kanon op wielen!

Betaalbaarheid en gelijkheid staat op één binnen de Formule BRL. Daarom worden alle auto’s gehuurd en gerund via één team. De coureurs ontvangen een totaal arrive and drive concept inclusief de raceauto, banden, benzine, verzekering, monteurs, transport en hospitality.

Het Formule BRL arrive and drive pakket: 

• Uitdagende racekalender met 5 spectaculaire events.
• Compleet arrive and drive concept voor de coureurs.
• Testmogelijkheden voor ieder raceweekend.
• Racen voor een geweldig groot publiek
• Data vergelijk met de snelste coureur is toegestaan
• Hulp met sponsormogelijkheden en voorstellen
• Advies voor set-up en rij technieken van expert coureur coaches
• Een permanente kampioenschap coördinator is aanwezig
• Uitgebreide verslagen van het Formule BRL kampioenschap in de media
• Verzekering via de organisatie mogelijk.
• Rijder dient in het bezit te zijn van een geldige autosport licentie.

De Formule BRL is een initiatief van Raceway Venray.